18 januari 2024

Digitale criminaliteit 23 april

Dinsdag 23 april 2024

Graag nodigen wij u uit om u te informeren over veiligheid in het digitale verkeer. (voor leden en niet leden) Aanmelden voor deze preventiemiddag: T 06 – 49 99 61 71 of mail naar  info@seniorenboxtel.nl

Wij maken in ons leven steeds meer gebruik van computers. Dat geldt ook voor senioren. Het brengt ons veel goeds: contacten, gemakkelijke toegang tot informatie en ontspanning. Maar helaas horen we ook steeds vaker over digitale criminaliteit.

Wat is digitale criminaliteit?

Misdaden die gepleegd worden met een ICT-middel, dus een computer, smartphone, smartwatch of tablet. Enkele voorbeelden uit de praktijk, bij gebruik van het internet worden uw gegevens of geld ontfutseld. Of u denkt dat uw zoon of dochter via whatsapp vraagt om geld over te maken en het blijkt een oplichter te zijn.

Wat kunt u doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van digitale criminaliteit?
Op die vraag krijgt u antwoord van Femke Slaats, wijkagent en expert op het gebied van digitale criminaliteit en Chris van de Graaf, expert op het gebied van Internetcriminaliteit bij banken. Dergelijke bijeenkomsten zijn eerder ook in andere gemeenten met succes georganiseerd.

Wilt u deze middag niet missen dan mag u zich aanmelden via: info@seniorenboxtel.nl
U bent van harte welkom.