20 februari 2024

Van de voorzitter

Weet u nog hoe uw wereld er 25 jaar geleden uitzag?

Nederland werd geregeerd door het Kabinet Kok II. De Tweede Kamer telde 9 partijen tegen 15 partijen nu. We betaalden nog met guldens. Zo’n 16 % van de Boxtelse bevolking was 60-plus tegen 30% nu. Het zijn zo maar wat willekeurige voorbeelden van veranderingen uit de afgelopen 25 jaar.

Er vinden in ieders leven voortdurend veranderingen plaats. Dat is een gegeven. Hoe je die veranderingen ervaart, als verbetering of verslechtering, is iets persoonlijks.

Voor mij zijn veranderingen vaak lastig. Ik ben een gewoontedier. Wel heb ik met de jaren geleerd er bewust met een positieve blik naar te kijken. Misschien hebt u onderstaande quote wel eens gezien.

Ook onze vereniging is niet meer dezelfde als 25 jaar geleden. Als u dit leest, heeft de algemene ledenvergadering zich uitgesproken over een nieuwe naam en een verhoging van de contributie in 2025.

Met deze voorstellen wil het bestuur inspelen op ontwikkelingen in onze omgeving. KBO-Brabant en ook veel Brabantse KBO-verenigingen hebben een nieuwe naam gekozen. En na 10 jaar vindt het bestuur handhaving van dezelfde contributie niet langer verantwoord.

In onze vereniging wordt een nieuwe werkgroep actief op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Onderwerpen die voor onze toekomst steeds belangrijker worden. Ook de gemeente, de woningcorporaties en de welzijns- en zorginstellingen zijn ermee bezig. Het is goed om daarbij onze stem te laten horen.

Een onontkoombare verandering is ook de komst van een nieuwe lente. De krokussen schieten alweer de grond uit. Dat zal velen van u vast een plezier doen. Geniet ervan!

Henk Bergmans

Dit artikel kunt u ook lezen in het ONSBoxtel magazine