6 oktober 2024

Hoe wil je later wonen?

‘Denk na over hoe je later wilt wonen’

hoe wil en kan ik later wonen als ik ouder ben? Die vraag staat maandag 14 oktober centraal tijdens een informatiebijeenkomst van seniorenvereniging Boxtel. Die wil hiermee extra bewustwording creëren bij ouderen én jongeren.  

De gemeente Boxtel lanceerde vorig jaar de Woww-campagne, waarmee zij ouderen wil stimuleren om na te denken over hun toekomst. Deze campagne werd vier jaar geleden al door de Seniorenvereniging Boxtel (voorheen KBO) en Ouderen in Regie aangezwengeld.

De club gaat nu de boer op om mensen te informeren en te activeren. Niet alleen ouderen, maar juist ook jongeren. ,,Niet alleen krijgen zij later met hetzelfde te maken, ook hun ouders bereiken een leeftijd waarop zij fysiek dingen niet meer kunnen doen. Denk er dus nu al over na of praat met elkaar over dit onderwerp, ook als je nog volop in het gezinsleven zit”, vertelt Tineke Nuesink. Zij is cliëntondersteuner Wmo binnen de Seniorenvereniging Boxtel.

SOCIAAL ASPECT TELT OOK

Zelf dacht Nuesink alles goed geregeld te hebben voor haar ouders. Maar toen het zover was, besefte ze dat ze best achteraf woonden. ,,Het sociale aspect speelt dus ook mee. Voor veel mensen is er daarbij de angst voor het onbekende: van een huis naar een (huur)appartement bijvoorbeeld. Maar het scheelt in energiekosten en in onderhoud.”

De bijeenkomst van 14 oktober vindt plaats in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof en begint om 19.30 uur. Op dinsdag 5 november om 14.00 uur is daar nog zo’n sessie. Ook in Liempde wordt over hetzelfde onderwerp gesproken, maar dan op woensdag 13 november om 13.30 uur in De Kloosterhof.

Aanmelden is mogelijk via woontoekomst@gmail.com onder vermelding van de bij te wonen bijeenkomst en het aantal personen.

@Brabants Centrum Rens van den Elsen